Despre una, alta, altul.

16 Oct

Cu o saptamana in urma..

Asta seara am avut o discutie interesanta despre barbati..da, un subiect mereu la moda. In incercarea mea de a sustine si ideea masculinitatii, aceasta mi-a fost demontata de fiecare data de supozitii precum: Toti sunt la fel. Toti inseala. Nu exista dragoste adevarata – daca te tine 3 ani este norocos“.

Bun, treaba asta cu toti sunt la fel, nu pot sa o accept. In incercarea de a ii explica faptul ca suna aiurea sa zici asta. De exemplu: nu poti sa caracterizezi un om dupa zodie, poti doar sa trasezi eventual linii generale.
Apoi, ca toti inseala. mm.. incercam sa fac lista celor pe care ii stiu ca NU au inselat. Si exista, si nu este incredibil de mica.
Barbatii casatoriti sunt motivati sa insele de faptul ca sotia lor nu mai este ca la inceput, ca si-a schimbat atitudinea, ca nu ii mai calca camasile asa cum vrea el. Ei bine, treaba asta in care ea face totul mie nu mi se pare corecta.
Chiar cred ca nu toti inseala. Dar o buna parte din ei/noi inseala/inselam. De ce?
Pentru ca se simt revigorati, mai energici in prezenta unei persoane ocazionale in viata lor.
Iar cum treci peste un moment de genul asta, e greu de zis, depinde de om. Eu am reactionat cumva, candva. Dar a trecut ceva vreme si nu cred ca as pastra ceva din atitudinea respectiva.
Ca dragostea nu dureaza mult, pff (mda, discutii mult prea serioase pentru ora asta), de multe ori am crezut cu disperare in aceea dragoste adevarata, care te tine o viata. Care vine sa te completeze.
Cred ca dragostea se transforma in timp in altceva, precum respectul si tot pachetul de sentimente.
Ei bine, eu nu vreau asta!

Nici starea aceea in care ai vrea sa visezi, dar sa te simti limitat in idei.

Nu cred ca nu exista persoane care sa nu simta ca si-au intalnit jumatate, sunt mai putine, dar exista. Si sa poti sa zici asta, nu dupa 3 ani, ci dupa 10-20 de ani. Ii respect..

oamenii se cunosc, se iubesc, se casatoresc, fac 2-3 copii, el vine obosit de la serviciu, ea gateste, il pupa si pregateste masa. Il intreaba eventual cum a fost la job, el intreba de copii una alta, se pun la somn si viata trece. ” cam asta a fost viziunea ei, din perspectiva femeii casatorite, cu 2 copii, de fapt realitatea ei, asa cum o simte ea, la ani buni de la casatorie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: