Chimia Dragostei

3 Jun

Iubire. Acest necesar uman. Un artificiu de fericire. O raza de speranta in tot. O intrezarire de lumina in noapte. Adrenalina maxima si naturala. Bla, bla.
Si totusi, nu poti sa te indragostesti instantaneu si atunci cand vrei. Ca altfel am fi o natie de imperecheati, destinati sa traim in fericire maxima, in care totul ar fi perfect.
So, cum sta treaba asta cu iubirea asta? De ce iubim? Cum iubim? Cum ajungem sa ne indragostim? Ce declanseaza? Care este tragaciul care declanseaza bomba? BUM. Suspans total. Ca intr-un film de groaza in care sti ca o sa vina ucigasul!
Pac! si te-a lovit mai ceva ca sageata lui Cupidon.

Stiinta zice ca toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile daca nu ar exista, de exemplu, oxitocina.

Pe langa aceasta, ajuta si feniletilamina – care este eliberata de creier in anumite momente (cum ar fi privitul intre 2 oameni)

Aceasta prima faza creaza o explozie de neurochimicale in creier, care genereaza o senzatie asemanatoare cu cea generata de epinefrina (adrenalina).
Asistate de feniletilamina,impulsurile nervoase din creier devin mult mai rapide iar pulsul se accelereaza.Acesta este punctul in care se elibereaza dopamina.

Pe scurt, stiinta zice ca avem: epinefrina, norepinefrina, feniletilamina, dopamina, oxitocina, serotonina si endorfinele. De exemplu dopamina produce sentimente de fericire, de satisfactie. Ea stimuleaza dorinta si are acelasi efect ca si un drog. Adrenalina provoacă emotii si batai puternice ale inimii. Starea de fericire a omului e strans legata de hormonul cerebral numit endorfina, un adevarat drog natural. Norepinefrina este hormonul responsabil de dorinta sexuala dintre un cuplu.

Sa fie chimie? Sa fie nebunie? hmmm.

heart

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: