Ganduri de duminica

29 Nov

Uneori se intampla lucruri in viata ta pe care nu ti le explici. Ai vrea sa le intelegi de ce se intampla asa, totusi nu poti. Acum dilema este oare vrei sa afli raspunsul cu adevarat? Sau poate e mai bine sa nu stii? Cel mai greu este sa mergi mai departe, pentru ca necesita din partea ta cam toata puterea de a trece peste tot si de a face un pas mare. Fara sa te uiti in spate, fara sa clipesti, fara regrete.

Treaba asta cu regretele e tare dubioasa. Se intampla ca uneori sa ma mai incerce unele sentimente de acest gen. Da dintre toate astea mi se par cel mai greu de suportat. Nu stiu daca te poti blama pentru ceva ce ai facut la un anumit moment, pentru ca in acel context, asa ai crezut ca e mai bine. Chiar daca uneori visezi la..cum ar fi fost daca as/nu ai fi facut ceva si este mai mult decat tentanta aceasta iluzie.

Majoritatea conexiunilor care se distrug sunt bazate pe o lipsa de incredere, lucru care nu este deloc facil. In viata increderea in oameni mi se pare unul dintre cele mai puternice sentimente, sa stii ca poti sa ai incredere. Sa construiesti increderea si aceasta sa se inalte spre „culmi”. Dar daca o pierzi, cum o recastigi? Din relationarile cu oamenii am inteles ca atunci cand un om isi doreste cu adevarat sa recastige increderea, poate. Prin multa onestitate, deschidere, implicare, demonstrare ca desi a gresit, suntem oameni. Pentru ca atunci cand ajungi sa pierzi pe cineva la care tii, nimeni altcineva nu va putea sa ia acel loc unic pe care l-a ocupat in sufletul tau. Indiferent de natura relatiei.

In viata ne lovim tot timpul de situatii complicate, la care trebuie sa gasim solutii. Cred ca unul din lucrurile frumoase e aceasta incercare de a descoperi, de a te inventa, reinventa, astfel incat lucrurile sa prinda contur. Si unul frumos.

Iar aceasta frumusete a vietii se definesti prin iubire, in tot ceea ce facem. Aceasta investitie pe care o facem in oameni si nu numai. Si cu toate riscurile din lume, de ce nu am investi? Lipsa curajului si prezenta fricii in viata noastra ne anesteziaza actiunile si gandurile. Nu stiu care este solutia cea mai buna pentru a combate aceste sentimente, cred ca ele se cultiva cel mai bine in timp. Si le raportam la cei din jurul nostru. Hai sa le dam naibii! Si hai sa traim!

Si viata te surprinde exact cand nu te astepti! Mai ales cand tu iti faci planuri sau cand ai (sau nu) asteptari.

So, enjoy life!

Pe fundal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: