Tenerife, my love!

2 Jul

Încep povestirea prin a spune că atunci când am aflat că o să ajung cu un proiect în Tenerife, am plecat fără nicio așteptare. De obicei caut informatii, poze, caut info, cercetez tot, dar acum nu știu, nu am făcut asta. Singurul lucru pe care l-am facut a fost să văd unde vine Tenerife. Și am vazut o insuliță mica, undeva departe. Și am zis: voi vedea eu.

În prima zi, înainte de a ajunge în Puerto de la Cruz, am fost un pic prin Santa Cruz de Tenerife (numele înseamnă „Sfânta Cruce a Tenerife” și de asemenea capitala insulei) – unde am poposit un pic la soare, pe Playa de las Teresitas, una dintre cele mai populare plaje din Tenerife. Nisipul auriu de aici a fost adus din Sahara.

Precum bine știți: Tenerife este o insulă de origine vulcanică,  așa că nisipul în Tenerife este negru. Și lipicios. Îți rămâne chiar să aduci și acasa 🙂

IMAG9446

Într-una din zile a trebuie să facem o excursie prin oraș și am avut de îndeplinit niște provocări (în cadrul proiectului pe care îl desfășuram acolo). Cu această ocazie am luat contact și mai mult cu oamenii de acolo, descoperind străduțe și trăind tot felul de emoții.

Orașul Puerto de la Cruz este minunat, flori peste tot. Pare ca o mare gradină botanică. Din punct de vedere estetic, ochiul este extrem de fericit. Nu ai cum să nu ai mereu un zâmbet pe buze când orașul arată așa:

IMAG9433

IMAG9384

IMAG9394

IMAG9847

Experiența cu oamenii a fost fantastică, sunt calzi și primitori. Iar cu puțina mea spaniolă m-am descurcat de minune. Mai ales că a trebuit să vorbesc constant cu oamenii și să cer indicații & să aflu informații.

Am avut de făcut câteva lucruri care ne cereau o interacțiune constantă cu oamenii, am dat buzna peste o petrecere în parc și i-am rugat să facă poze cu noi, iar ei, foarte receptivi, i-au strâns pe toți și am făcut o super poză în gașcă. Nu au fost reticenți când niste nebuni au cerut niște lucruri mai puțin obișnuite.

În aceeași zi am ajuns pentru prima dată la plaja Jardin unde nisipul negru fierbinte te invită să te arunci direct în Ocean. Priveliște este de vis. Iar relaxarea este garantată.

IMAG9492

IMAG9493

Într-o altă zi minunată am avut ocazia să ajungem la plaja Socorro, care se află în Los Realejos. Am găsit o plajă mai puțin populată, ceea ce a fost excelent. La prima vedere poate să nu te impresioneze, deoarece nu este chiar atât de mare. Dar este suficient să te așezi și sa privești în zare. Să observi cum razele soarelui încalzesc oceanul, cum se reflectă lumina în stânci și cum valurile se sparg fericite la mal. Și atunci îi mulțumești lui Dumnezeu că ai ocazia să vezi așa ceva. Că ai ocazia să asiști la o poezie a naturii.

IMAG9585

Schimbând un pic direcția de la plaje, aș vrea să povestesc un pic despre un alt loc minunat din Tenerife pe care trebuie să îl bifați: Masca. Este unul dintre cele mai frumoase locuri ale insulei – este situată în zona de nord-vest, la poalele Munților Teno. Nu este toate ușor de ajuns în acest sat, dar o dată ajuns.. ești furat de frumusețea naturală a locului, de imagini uimitoare.

Un traseu minunat, care te poartă prin diverse experiențe, de la sărit pe pietre, până la escaladat și descoperit cascade. Pentru acest lucru vă trebuie neapărat încălțăminte adecvată, care să vă țină glezna fixă, având în vedere că veți face multă mișcare. Traseul nu este tocmai foarte ușor, noi l-am făcut în aproximativ 4 ore, dar am fost un grup mare și am făcut mai multe opriri. Pe drum ne-am întâlnit cu un cuplu care făcea traseul în șlapi, dar nu îmi pot imagina cum au rezistat la toate acele pietricele, pietre, trecut prin râuri, mers prin albia unui pârâu etc.

IMAG9656

Este inevitabil să nu te oprești din când în când deoarece peisajul este feeric. Nu îți poți imagina că există cadre atât de frumoase. Rocă, natura, animale, peisaje minunate. Energia locului este fantastică. Te întâlnești din când în când cu o libelulă sau cu mici șopârle (bine pitite). Am descoperit chiar și un cocoș de munte.

Vizita la Masca te eliberează de orice gând negativ, chiar dacă te simți epuizat, te încarcă cu energie.

IMAG9661

 

 

 

 

 

 

IMAG9636

IMAG9641

La finalul drumului, după 4 ore de mers, vedem în departare marea, care ne aștepta cu drag. Noroc cu bocancii pentru că aceste pietre imense ardeau foarte tare. În așteptarea vaporului, care urma să ne ducă spre casa, ne-am aventurat un pic și am găsit un loc numai bun pentru bălăcit.

IMAG9675

Pentru că am povestit despre plaje, despre munte, natură, hai să povestesc despre o altă experiență de NEUITAT.  Iar aceasta se numește: Siam Park, este cel mai mare parc acvatic din Europa, este de-a dreptul impresionant, el este construit în totalitate în stil tailandez, iar vegetatia îi conferă o notă foarte exotică parcului.

Prețul unui bilet este de 34 EUR pentru adulți, respectiv 23 EUR pentru copii.  Dar vă garantez că nu o să vă pară rău. 12 tobogane, atât pentru familii, dar și pentru iubitorii de adrenalină. La final, dacă simțiți nevoia să vă relaxați, aveți la dispoziție  Mai Tai, un râu tropical care trece prin parc, oferind cele mai bune vederi ale acestuia.

La început mi-a fost foarte frică, recunosc că am vorbit non stop, fără oprire, nu știu exact când mai respiram. Simțeam o adrenalină mult prea puternică și reacția mea normală era să nu mă mai opresc din vorbit, spre disperarea prietenilor mei, care nu știau ce să mai facă. Unul din toboganele care m-au făcut la final să stau un pic și să iau o pauză a fost Dragonul. Nu știu cum să vă explic, dar la un  moment acel tub se oprește și apoi pici în hăăăăău și simți inima undeva prin stomac și urli cât te țin plămânii. Și la final zici că te bucuri că ești în viață saaau cum au făcut prietenele mele: s-au dus să se mai dea 🙂

Ei bine, eu trebuie să mă acomodez un pic cu atmosfera și cu emoțiile. După 3 ore deja le știam pe aproape toate. Cu excepția unuia, cel mai lung care se numește Tower of Power, care are cam 28 de m înălțime!!! Și care poate atinge o viteză de până la 80 km/h, iar cursa se termine prin trecerea printr-un acvariu imens plin de rechini și raze.

Recunosc că am cercetat un pic, am discutat cu salvamarul și am cerut păreri, am aflat că unghiul de înclinare este undeva în jur de 88 de grade.  Așa că am preferat să stau de vorbă cu el, uitându-mă la prietenii mei curajoși, care au avut tăria să se dea.

Din ce am înțeles nu este chiar cea mai grozavă experiență. Nici nu îți dai seama când ai ajuns jos. Dacă aveți ocazia să ajungeți pe acolo și nu vă dați în el, stați liniștiți, nu ați pierdut mare lucru.

IMAG9883

IMAG9885

(Ah, să nu uit. Inghețata. Da, am tot mâncat, de fiecare dată când am avut ocazia. Atât pot să vă zic: Delicioasă. De neratat.)

Ce vă mai recomand cu căldură este să încercați un Guachinche (noi am fost undeva între Santa Ursula și La Victoria). Probabil vă întrebați ce înseamnă. Ei bine, este un fel de restaurant improvizat/creat în garajul cuiva, dar se pot transforma destul de mult oriunde – în mijlocul plantațiilor de banane, în curtea cuiva, în grădini. Nu există un meniu fix deoarece în fiecare zi se gătește ceva diferit. Noi, pentru ca nu știam exact ce am vrea să mâncăm, am cerut câte o porție din ce era în meniu din ziua respectivă. Eram cam 10 oameni și am zis că putem să încercăm fiecare câte puțin.

Așa că am gustat: boabe gigante de fasole, cârnați cu cartofi, iepure, bulete de pește, carne de porc, cred că și carne de pui, niște ardei mici specifici locului, care arătau ca niște ardei iuți, dar aveau gust de ardei gras etc. Ne-a adus și apă, suc, vin. De asemenea, am servit si desert, o prajitură cu 3 feluri de lapte. Nu vă puteți imagina ce gust senzațional putea să aibă. Toți 10 am plătit în jur de 80 și ceva de euro. Un preț decent.

Ca o mică informație: Guachinche s-au facut pentru ca viticultorii locali să-şi vândă vinul. Fiecare Guachinche are vinul lui propriu. Şi de la vânzarea de vin s-au dezvoltat și cu partea de mâncare.

Dar dacă aveți ocazia să ajungeți la un Guachinche, nu ratați ocazia, este o experiență unică.

Vă las cu o imagine care a încheiat călătoria mea fantastică din Tenerife! O imagine a unui apus de vis.

IMAG9988

IMAG9994

Ah, era să uit, ce vedeți mai sus este vulcanul Teide, care are  o înălțime de 3.718 m deasupra nivelului mării, este cel mai înalt vârf din Spania și din toate insulele din Oceanul Atlantic. Este pe lista de must-see! 

Așa că..uneori poate este mai bine să pleci fără așteptări, ca la final să te simți cu adevărat fericit pentru această experiență 😉

“Articol înscris în concursul Thailanda, Te Iubesc! organizat de KLM România, în colaborare cu Tedoo.ro și T.A.T. Balkans.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: